Gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer heeft door zijn speciale afwerking een uniek uiterlijk. Gevlinderde betonvloeren worden veel aangelegd in parkeergarages en fabriekshallen, omdat het het beton zeer slijtvast maakt. De vloer kan echter ook prima toegepast worden in een kantoor. De gevlinderde vloer heeft een eigentijds uiterlijk en geeft een stoere uitstraling aan ieder zakelijk interieur.

Duurzaam

Eenvoudig schoon te houden

Brandvertragend

Hygiënisch

Moderne uitstraling

Comfortabel

Het vlinderen van betonvloeren

Het vlinderen van betonvloeren is één van de specialiteiten van Rivev Betonprojecten. Wij leggen nieuwe betonvloeren en vlinderen bestaande betonvloeren. Meer weten? Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen.

OFFERTE CONTACT

Wat is een gevlinderde betonvloer?

De gevlinderde betonvloer dankt zijn naam aan zijn unieke uiterlijk: in de vloer is een wolkachtige structuur te zien. Dit wordt gecreëerd door het beton machinaal te ‘vlinderen’. Na het storten van de betonvloer laten we het eerst een bepaalde tijd drogen. Na deze droogtijd is het oppervlak nog erg ruw; dit is het moment dat we de betonvloer behandelen met onze speciale machine. Door het vlinderen krijgt uw betonvloer een compacte structuur en ontstaat het typerende uiterlijk.

Vlinderen en polijsten

Nadat we de betonvloer gevlinderd hebben, is het beton beter verdicht. Omdat de vloer nog wel een ruwe structuur heeft, wordt hij een aantal keren gepolijst. Het polijsten van de betonvloer doen we met een speciale polijstmachine; deze zorgt voor een mooie glans en een verharde toplaag.

De afwerking van een gevlinderde betonvloer

Het uiteindelijke resultaat van een gevlinderde betonvloer is van meerdere factoren afhankelijk:

  • De manier waarop we de betonvloer vlinderen: dit geeft het uiteindelijke effect.
  • De wijze van polijsten: u heeft de keuze tussen een glanzende of matte toplaag.
  • Uw persoonlijke wensen. Afhankelijk van uw wensen, kunnen we extra coatings toevoegen aan uw betonvloer. Met deze coatings zorgen we er bijvoorbeeld voor dat uw gevlinderde betonvloer extra kras- of slijtvast is.

Kleuren gevlinderde betonvloer

Het uiterlijk van de gevlinderde betonvloer wordt voor een groot deel bepaald door de kleur. Standaard heeft deze soort betonvloer een grijze kleur, maar bij Rivev Betonprojecten zijn vele kleurencombinaties mogelijk. Door verschillende kleuren met elkaar te combineren, creëren we een prachtig en uniek resultaat.

Een gevlinderde betonvloer in uw kantoor

Een gevlinderde betonvloer is prima toe te passen in zakelijke ruimtes, bijvoorbeeld uw kantorencomplex. De betonvloer heeft een industriële uitstraling en kan goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld glas. Met een gevlinderde betonvloer voegt u een modern en bijzonder tintje toe aan de inrichting van uw zakelijke ruimte.

betonvloer als zakelijke oplossing

Kantoor

Een gevlinderde betonvloer maakt van ieder kantoor een stijlvolle ruimte. Door verschillende materialen te combineren, creëert u een sfeer die past bij de visie van uw bedrijf.

Kantine

Ook in de kantine van uw bedrijf is een gevlinderde betonvloer prima toe te passen. Wel raden we u aan om een speciale toplaag toe te voegen die uw betonvloer beschermt tegen vocht.

Kleedkamer

Steeds vaker wordt een gevlinderde betonvloer in kleedkamers gelegd. De vloer is waterdicht en kan voorzien worden van een antisliplaag.

Het onderhouden en reinigen van een gevlinderde betonvloer

De beste manier om een gevlinderde betonvloer te onderhouden, is met behulp van impregneerwax. Deze wax trekt goed in het beton en zorgt ervoor dat de betonvloer bestand is tegen vocht en viezigheid. Wij raden u aan om uw gevlinderde betonvloer regelmatig te onderhouden met bijenwas of acrylwas. Hiermee voorkomt u dat er vlekken ontstaan in uw betonvloer door bijvoorbeeld het morsen van vloeistoffen. De structuur van de gevlinderde betonvloer wordt door de was goed zichtbaar en doffe plekken worden erdoor gecamoufleerd.

Om een gevlinderde betonvloer te reinigen, raden wij u aan om een neutraal schoonmaakproduct te gebruiken. Zure schoonmaakmiddelen veroorzaken vlekken, omdat ze reageren met de kalk in de vloer. Hierdoor krijgt u doffe plekken op uw gevlinderde betonvloer. Door neutrale schoonmaakmiddelen te gebruiken en uw vloer regelmatig te behandelen met was, houdt u uw vloer eenvoudig schoon.

De kosten van een gevlinderde betonvloer

Er is geen standaardprijs voor het aanleggen van een gevlinderde betonvloer. Dit komt omdat de prijs afhankelijk is van meerdere factoren:

  • De vorm en oppervlakte van een ruimte
  • De kleur
  • De afwerking
  • Persoonlijke wensen

Meer informatie over de kosten van een betonvloer leest u op onze prijzenpagina. Wilt u een gevlinderde betonvloer aan laten leggen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06 14646517 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Ontvang een vrijblijvende offerte voor een betonvloer in uw werkplaats. Vragen? Neem dan contact met ons op.